وکیل دیوان عدالت اداری
وکیل دیوان عدالت اداری کیست و چه تخصص هایی دارد؟ هنگامی که تصمیم به طرح دعوا در دیوان عدالت اداری داریم،یک وکیل متخصص در این زمینه از دعاوی چگونه می تواند به ما کمک کند تا بتوانیم حقوق تضییع شده خود را استیفاء نماییم؟ دیوان عدالت اداری صلاحیت رسیدگی به کدام دعاوی را دارد؟
در این مقاله سعی داریم ضمن توضیحی که در مورد دیوان عدالت خدمتتان ارائه می دهیم،شما را با صلاحیت ها و حدود اختیارات دیوان و تخصص وکیل دیوان عدالت اداری آشنا نماییم.با ما همراه باشید تا در این رابطه،موضوعات مختلف و مهم را با یکدیگر بررسی نماییم.
وکیل دیوان عدالت اداری در زمینه طرح دعوای مربوط به تخلفات و تظلمات دستگاه های اداری و حکومتی نسبت به مردم در دیوان دارای تخصص و تجربه است و در زمینه دعاوی و پرونده هایی که رسیدگی به آن ها در صلاحیت دیوان است،دارای تجارب ارزشمندی است.
قوانین مربوط به دیوان عدالت اداری از یک سو و رویه مرسوم و بعضاً مختلفی که در شعب گوناگون دیوان عدالت اداری وجود دارد از سویی دیگر جزء مهمترین دلایلی است که در انتخاب بهترین وکیل دیوان عدالت اداری تاثیر گذار است.
وکیلی که در طول سال در پرونده های متعدد و با موضوعات مختلف در دیوان عدالت اداری وکالت می نماید و با قوانین مربوطه و همچنین رویه مرسوم دیوان عدالت آشنایی کامل دارد،طبیعتاً تاثیر مثبت بسیار زیادی در موفقیت پرونده های مربوطه دارد.
انواع وکیل چیست؟
-
- وکیل ملکی
- وکیل کیفری
- وکیل شهرداری
- وکیل دیوان عدالت اداری
- وکیل وصول مطالبات
- وکیل حقوق بین الملل
- وکیل تجاری
- وکیل بانکی
- وکیل ثبتی
- وکیل ثبت احوال
- وکیل جرایم رایانه ای
- وکیل دادگاه انقلاب
- وکیل دادسرا دادگاه ویژه روحانیت
- وکیل دادسرا دادگاه نظامی
- وکیل دیه
- وکیل اراضی
- وکیل گمرکی
- وکیل ارث
- وکیل بیمه
- وکیل تصادف
- وکیل دعاوی کار،کارگر و کارفرما
- وکیل قرارداد
- وکیل داوری
- وکیل مالکیت فکری
- وکیل مواد مخدر
- وکیل پزشکی
- وکیل مالیاتی
- وکیل جرایم مالی و اقتصادی
- وکیل مهاجرت
- وکیل دعاوی نفت و گاز
- وکیل دعاوی پیمانکاری
دیوان عدالت اداری در جهت اجرای اصل یکصد و هفتاد و سوم قانون اساسی و برای رسیدگی به شکایات،تظلمات و اعتراضات مردم نسبت به ماموران،واحدها و آیین نامه های دولتی خلاف قانون یا شرع یا خارج از حدود اختیارات مقام تصویب کننده،تشکیل شده است و زیر نظر رئیس قوه قضاییه فعالیت می کند.
۱-رسیدگی به شکایات و تظلمات و اعتراضات اشخاص حقیقی یا حقوقی از:
الف-تصمیمات و اقدامات واحدهای دولتی اعم از وزارتخانه اعم از وزارتخانه ها و سازمانها و موسسات و شرکت های دولتی و شهرداری ها و سازمان تامین اجتماعی و تشکیلات و نهادهای انقلابی و موسسات وابسته به آنها
ب-تصمیمات و اقدامات ماموران واحدهای مذکور در بند الف در امور راجع به وظایف آنها
۲-رسیدگی به اعتراضات و شکایات از آراء و تصمیمات قطعی هیات های رسیدگی به تخلفات اداری و کمیسیون هایی مانند کمیسیون های مالیاتی،هیات حل اختلاف کارگر و کارفرما،کمیسیون موضوع ماده (۱۰۰) قانون شهرداری ها منحصرا از حیث نقض قوانین و مقررات یا مخالفت با آنها
۳-رسیدگی به شکایات قضات و مشمولان قانون مدیریت خدمات کشوری و سایر مستخدمان واحدها و موسسات مذکور در بند (۱) و مستخدمان موسساتی که شمول این قانون نسبت به آنها محتاج ذکر نام است اعم از لشکری و کشوری از حیث تضییع حقوق استخدامی
تبصره ۱-تعیین میزان خسارت وارده از ناحیه موسسات و اشخاص مذکور در بندهای (۱) و (۲) این ماده پس از صدور رای در دیوان بر وقوع تخلف با دادگاه عمومی است
تبصره ۲-تصمیمات و آراء دادگاه ها و سایر مراجع قضائی دادگستری و نظامی قضات دادگستری و نیروهای مسلح قابل شکایت در دیوان عدالت اداری نمی باشد
همانطور که در مشاهده نمودید،چنانچه دیوان عدالت اداری رای به تخلف موسسات و اشخاص نامبرده در بند های (۱) و (۲) ماده ۱۰ بدهد و تخلف ایشان را احراز کند،تعیین میزان خسارتی که از این تخلف به شخص شاکی وارد شده است،با دادگاه عمومی است و بنابراین تعیین میزان خسارت در صلاحیت دیوان نیست.
در پایان لازم به ذکر است چنانچه در ارتباط با دعاوی در صلاحیت دیوان عدالت اداری و مراجع اداری نیاز به راهنمایی و مشاوره با وکیل دیوان عدالت اداری خبره و با تجربه دارید،می توانید ضمن تماس با موسسه حقوقی مشهور از خدمات تخصصی وکلای باتجربه و متخصص موسسه بهره مند گردید.
الف: راهنمای طرح داد خواست در دیوان عدالت اداری(براساس قانون تشکیلات و آیین دادرسی دیوان عدالت اداری):
برگ داد خواست:
۱-۱)بر اساس ماده ۱۶ قانون تشکیلات و آیین دادرسی دیوان عدالت اداری،رسیدگی در شعب دیوان مستلزم تقدیم داد خواست می باشد که باید به زبان فارسی بر روی برگه های مخصوص چاپی تنظیم شود.تهیه برگ دادخواست مخصوص دیوان از طریق دفاتر پستی سراسر کشور یا دانلود از پایگاه اطلاع رسانی اینترنتی دیوان میسر است.
۲-درج مشخصات شاکی بر روی برگ دادخواست:
۲-۱) اشخاص حقیقی: نام،نام خانوادگی،نام پدر،تاریخ تولد،کدملی،شغل،تابعیت واقامتگاه (آدرس پستی شامل: نام استان-نام شهر-میدان-خیابان-کوچه-شماره پلاک و کد پستی؛ شماره پلاک باید به صورت صحیح درج گردد به طوریکه اعداد(۲و۳)و یا (۰ و۵) و(۶و ۴) با یکدیگر اشتباه نشوند.
شاکی می تواند علاوه بر نشانی پستی،نشانی پست الکترونیکی یا شماره تلفن همراه یا نمابر خود را درج نماید.
۲-۲) اشخاص حقوقی: نام شرکت،شماره ثبت،نشانی اقامتگاه اصلی،شماره تماس و کد ملی دارندگان حق امضاء اوراق و اسناد تعهد آور (طبق آگهی آخرین تغییرات در روزنامه رسمی)
۲-۳) نام ونام خانوادگی و اقامتگاه وکیل یا قائم مقام یا نماینده قانونی شاکی،در صورت تقدیم دادخواست توسط آنان.
۳-درج مشخصات طرف شکایت برروی برگ دادخواست:
۳-۱) نام کامل دستگاه طرف شکایت (دستگاه های موضوع ماده ۱۰ قانون دیوان عدالت اداری).
۳-۲) نام و نام خانوادگی،سمت و نشانی دقیق محل خدمت مأمور دولت (در صورت امکان).
۴-درج موضوع شکایت وخواسته برروی برگ دادخواست:
موضوع شکایت و خواسته می بایست صریح و منجز باشد.حتی الامکان از طرح خواسته های متعدد در ضمن یک دادخواست که با یکدیگر ارتباط ندارند خودداری شود.
۵-درج شرح و متن شکایت برروی برگ دادخواست:
۵-۱)از نوشتن متن های طولانی اجتناب شود و مطالب به صورت خلاصه،بدون ابهام و عاری از خط خوردگی و غلط املایی باشد و پس از حروف چینی(تایپ) ابتدا تصحیح و سپس به دیوان ارائه شود.
۵-۲) امضاءیا اثر انگشت شاکی یاوکیل یا قائم مقام یا نماینده قانونی وی یا امضاء و مهر شخص حقوقی ذیل دادخواست باشد.
۶-ارائه مدارک ودلایل مورد استناد:
۶-۱)دادخواست و کلیه مدارک و ضمائم پیوستی باید به تعداد طرف شکایت بعلاوه یک نسخه باشد.
تذکر: کلیه مدارک و ضمائم قبل ازتحویل به دیوان به صورت حضوری و غیر حضوری،تفکیک و هر دسته پیوست یک برگ دادخواست گردد.
۶-۲)برابر ماده ۲۰ قانون،رونوشت یا تصویر خوانا و گواهی شده اسناد و مدارک مورد استناد می بایست پیوست داد خواست شود و تصویر مدارک باید به وسیله دبیر خانه یا دفاتر شعب دیوان یا دفاتر اداری مستقر در مراکز استانها و یا دفاتر داد گاههای عمومی دفاتر اسناد رسمی یا وکیل شاکی یا واحد های دولتی و عمومی تصدیق شود
-در صورتی که مدارک در خارج از کشور تهیه شده باشد مطابقت آن با اصل باید در دفتر سفارتخانه یا کنسولگری یا دفتر نمایندگی ایران گواهی شود.
-در صورتی که تصدیق مدارک از سوی شاکی ممکن نباشد یا شاکی نتواند تصویری از آنها را ارایه نماید ذیل داد خواست ذکر نماید تا برابر تبصره ۲ ماده فوق اقدام گردد.
۶-۳) تصویر شناسنامه وکارت ملی
۶-۴) ارائه آگهی ثبت شرکت در روزنامه رسمی منضم به آخرین تغییرات آن برای شرکت ها،پروانه تولیدی معتبر برای کارگاه ها و پروانه کسب معتبر برای کسبه الزامی است.
۶-۵ )درصورت عدم درج آگهی ثبت در روزنامه رسمی ارائه اساسنامه برای موسسات و نهادهای خصوصی الزامی است.
۶-۶)هرگاه دادخواست توسط وکیل یا قائم مقام یا نماینده قانونی شاکی تقدیم شده باشد باید تصویر مصدق مثبت سمت دادخواست دهنده نیز ضمیمه گردد.
۶-۷) شاکی می تواند به وکلای پایه یک دادگستری وکالت بدهد.در این صورت لازم است در وکالتنامه رسمی تنظیمی،حدود اختیارات وکیل،زمان و مدت وکالت،موضوع وکالت مبنی بر طرح شکایت در دیوان عدالت اداری،پیگیری آن و نیز وکالت در پس گرفتن شکایت یا انصراف از شکایت به صراحت درج شده باشد.
-کارآموزان وکالت با معرفی وکیل سرپرست(پایه یک دادگستری) می توانند در دیوان وکالت نمایند.
۷-پرداخت هزینه دادرسی
۷-۱) الصاق صدو پنجاه هزار(۱۵۰۰۰۰) ریال تمبر دادگستری بر روی صفحه اول داد خواست اصلی در مرحله بدوی و سیصد هزار (۳۰۰۰۰۰) ریال بر روی داد خواست تجدید نظر خواهی ونیز دادخواست اعاده دادرسی الزامی است.
۷-۲) هزینه تصدیق هر یک از مدارک و اوراق پیوستی ده هزار(۱۰۰۰۰) ریال تمبر داد گستری بوده که بایستی بر روی آنها الصاق گردد.
۸-رعایت مهلت تقدیم داد خواست:
۸-۱)مهلت تقدیم دادخواست راجع به آرا و تصمیمات قطعی مراجع اداری برای اشخاص داخل کشور سه ماه و برای افراد مقیم خارج کشور ۶ ماه از تاریخ ابلاغ رأی یا تصمیم قطعی مرجع مربوط مطابق قانون آیین دادرسی دادگاههای عمومی و انقلاب در امور مدنی است.مراجع مزبور مکلفند دررأی یاتصمیم خودتصریح نمایند که رأی یا تصمیم آنها ظرف مدت مزبور در دیوان قابل اعتراض است.
۸-۲)در مواردی که ابلاغ واقعی نبوده و ذینفع ادعای عدم اطلاع از آنرا بنماید شعبه دیوان در ابتدا به موضوع ابلاغ رسیدگی و در مواردیکه به موجب قانون سابق اشخاصی قبلا حق شکایت در مهلت بیشتری را داشته اند مهلت مذکور ملاک محاسبه است.
۹-تحویل دادخواست:
۹-۱) پس از تنظیم دادخواست برگ دادخواست،وضمایم می بایست از طریق پست سفارشی به دبیر خانه دیوان یا دفاتر نمایندگی دیوان مستقر در دادگستری مراکز استانها تحویل شود.
۹-۲)تاریخ ثبت داد خواست در دبیر خانه دیوان یا دفاترنمایندگی مستقر در مراکز استان ها در صورت مراجعه حضوری یا تاریخ تسلیم آن به پست سفارشی در صورت ارسال از طریق پست،تاریخ تقدیم داد خواست محسوب خواهد شد.
۹-۳) در صورت مراجعه به دبیر خانه مرکزی دیوان در تهران( به نشانی:بزرگراه ستاری شمال،خیابان مخبری،نبش ایران زمین ) یا دفاترنمایندگی دیوان واقع در دادگستری مراکز استانها رسیدی شامل: شماره رهگیری ۱۶رقمی،تاریخ تقدیم داد خواست و نیز شماره رمز به شما ارائه می شود.
۹-۴) پس از تعیین شعبه،"شماره پرونده ۱۶ رقمی" و "شعبه رسیدگی کننده" از طریق پیامک به شماره همراه درج شده در برگ دادخواست ارسال می شود که با توجه به غیرحضوری بودن رسیدگی در دیوان نگهداری از رسید و پیامک مشخصات پرونده تقدیمی به منظور پیگیری روند پرونده از طریق تلفن گویا (به شماره ۵۱۲۰۰) یا پایگاه اطلاع رسانی دیوان ضروری می باشد.
۹-۵)در صورت تقدیم داد خواست به صورت پستی،می توانید با شماره ۵۱۲۰۰ تماس حاصل نموده یا با ارسال پیامک به ۵۰۰۰۲۹ از شماره ۱۶ رقمی و رمز پرونده خود مطلع شوید.
۱۰-درخواست صدور دستور موقت:
۱۰-۱) چنانچه شاکی ضمن طرح شکایت خود یا پس از آن مدعی شود که اجرای اقدامات یا تصمیمات یا آراء قطعی یا خودداری از انجام وظیفه توسط اشخاص سبب ورود خسارتی می گردد که جبران آن غیرممکن یا متعسر است،می تواند تقاضای صدور دستور موقت نماید.
۱۰-۲) چنانچه تقاضای صدور دستور موقت پس از طرح شکایت اصلی صورت گیرد باید تا قبل از ختم رسیدگی،به دیوان ارائه شود این درخواست مستلزم پرداخت هزینه دادرسی نیست.
۱۱-به سوال صدر داد خواست "آیا تا کنون سابقه طرح شکایت در دیوان عدالت اداری را داشته اید؟ "صادقانه پاسخ دهید.
ب:مدارک لازم جهت طرح دادخواست در دیوان بر اساس اهم دستگاه های اجرایی طرف شکایت:
۱-مدارک لازم جهت ارائه دادخواست به طرفیت شهرداری ها:
۱-۱)تصویر آراء کمیسیون ماده صد (بدوی و تجدیدنظر) یا آراء صادره از سایر کمیسیون های شهرداری نظیر کمیسیون ماده ۷۷
۱-۲) گواهی قطعیت رای در مورد رای کمیسیون بدوی ماده صد در صورتی که به آن اعتراض نشده باشد.
۱-۳)تصویر مصدق تمام صفحات سند مالکیت (نقل و انتقالات سند)
۱-۴)تصویر کلیه صفحات پروانه ساختمان.
۲)مدارک لازم جهت ارائه دادخواست به طرفیت آموزش و پرورش:
۲-۱)موضوع خواسته هزینه سفر: تصویراحکام کارگزینی مربوط به نقل و انتقال شاکی(حکم کارگزینی مبدا ومقصد).
۲-۲) موضوع اخراج از محل خدمت : تصویرحکم اخراج به انضمام ابلاغیه رای،تصویر حکم کارگزینی،تصویر رأی قطعی بدوی یا تجدیدنظر صادره از هیأت رسیدگی به تخلفات اداری.
۲-۳) موضوع خواسته تبدیل وضعیت استخدامی: تصویرآخرین حکم کارگزینی،گواهی میزان ساعات تدریس در هفته به تفکیک سال،از ابتدای خدمت تا تاریخ جاری.
تذکر: کارکنان غیر ستادی وزارت آموزش و پرورش،می بایست طرف شکایت خود را اداره کل استان محل خدمت یا استانی که آزمون استخدامی بر گزار نموده است قرار دهند.
۳)مدارک لازم جهت ارائه دادخواست به طرفیت اداره تعاون،کار و رفاه اجتماعی:
۳-۱) تصویر آراء هیات های تشخیص وحل اختلاف
۳-۲) در صورتی که آراء هیات های تشخیص و حل اختلاف علیه شرکت،کارگاه تولیدی یا کسبه صادر شده باشد،ارائه روزنامه رسمی منضم به آخرین تغییرات برای شرکت ها،پروانه اشتغال یا تولیدی معتبر برای کارگاه ها و پروانه کسب معتبر برای کسبه الزامی است.
۳-۳) در صورتی که رای هیات تشخیص به علت عدم اعتراض قطعی شده باشد ارائه گواهی قطعیت رای مذکور الزامی است.
۴)مدارک لازم جهت ارائه دادخواست به طرفیت سازمان تامین اجتماعی:
۴-۱) موضوع خواسته سنوات بازنشستگی: تصویرحکم بازنشستگی،مدارک پرداخت حق بیمه،تصویر صفحه اول دفترچه بیمه
۴-۲) موضوع خواسته احتساب سنوات خدمتی: گواهی اشتغال تمام وقت دولتی،تصویر حکم بازنشستگی(در صورت بازنشستگی)،مدارک پرداخت حق بیمه،تصویر صفحه اول دفترچه بیمه
۴-۳) موضوع خواسته احتساب حق بیمه : رای صادره از هیأت تشخیص یا حل اختلاف اداره کار،در صورتی که شاکی در شرکت های خصوصی شاغل بوده است،حکم کارگزینی در صورتی که شاکی مستخدم دولت باشد،مدارک پرداخت حق بیمه
۴-۴) موضوع خواسته مستمری از کارافتادگی: تصویر آراء کمیسیون های پزشکی (بدوی و تجدیدنظر)،مدارک پرداخت حق بیمه،مدارک کارگزینی
۴-۵) موضوع خواسته برقراری مستمری توسط وراث: گواهی انحصار وراثت،مدارک پرداخت حق بیمه توسط متوفی
۴-۶) موضوع خواسته برقراری مستمری قطع شده وراث : مدارک پرداخت حق بیمه،ارائه فیش حقوقی قبل از قطع مستمری،گواهی انحصار وراثت
۵) مدارک لازم جهت ارائه دادخواست به طرفیت دستگاه های نظامی و انتظامی:
۵-۱) موضوع خواسته احتساب سابقه در مشاغل سخت و زیان آور: حکم کارگزینی که در آن شغل یا تخصص شاکی قید شده باشد-مستندات استحقاق شاکی
۵-۲) موضوع خواسته پرداخت فوق العاده حق اشعه: تصویر حکم کارگزینی که در آن شغل یا تخصص شاکی قید شده باشد،مستندات استحقاق شاکی
۵-۳) موضوع خواسته اعتراض به آراء کمیسیون های اداری: تصویر آرای قطعی بدوی وتجدیدنظر،تصویر حکم کارگزینی که در آن رای کمیسیون مربوطه قید شده باشد،سایر مستندات
۵-۴) موضوع خواسته اعاده به خدمت: مدارک مربوط به علت قطع رابطه استخدامی،سایر مستندات
پ)مدارک لازم جهت ارائه دادخواست بر اساس مهمترین موضوعات مورد شکایت
۱-اعتراض به آراء هیأت های رسیدگی به تخلفات اداری: تصویر مصدق رای قطعی بدوی و تجدیدنظر،مدارک استخدامی(احکام کارگزینی)
۲-اعتراض به آرای به سازمان تعزیرات حکومتی: تصویر آراء بدوی و تجدیدنظر
۳-درخواست تبدیل وضعیت استخدامی: تصویرحکم کارگزینی،سایر مستندات مربوطه
۴-اعتراض به آراء هیات های گزینش: تصویرآراء بدوی و تجدیدنظر
۵-اعتراض به عدم پذیرش قبول شدگان در آزمون استخدامی دستگاههای دولتی: آگهی آزمون استخدامی،مدارک شرکت در آزمون – مدارک قبولی در آزمون
۶-موضوعات مربوط به سازمان بازنشستگی کشوری: تصویر حکم بازنشستگی،سایر مستندات
۷-اعتراض به اخراج از محل خدمت : مدارک استخدامی،حکم اخراج یا ابلاغیه حکم
۸-موضوعات مرتبط با مشاغل سخت وزیان آور: مدارک استخدامی،تصویر حکم اخراج یا ابلاغیه حکم
۹-درخواست فوق العاده حق اشعه: مدارک استخدامی،تصویر حکم اخراج یا ابلاغیه حکم،تصویرحکم کارگزینی
۱۰-اعتراض به آرای کمیسیون های اداری: مدارک استخدامی،تصویرحکم اخراج یا ابلاغیه حکم،تصویرحکم کارگزینی
۱۱-درخواست اعاده به خدمت: مدارک استخدامی،تصویر حکم اخراج یا ابلاغیه حکم،تصویرحکم کارگزینی
۱۲-موضوعات مربوط به گمرک: اظهار نامه،ضمانت نامه بانکی،سایر مدارک و مستندات
۱۳-اعتراض به رای کمیسیون تبصره ۲ بند ۳ ماده ۹۹ قانون شهرداری مستقر در استانداریها: تصویر رای کمیسیون،سایر مستندات
۱۴-اعتراض به اقدامات سازمان سنجش آموزش کشور: آگهی آزمون،مدارک شرکت در آزمون وقبولی در آن،سایرمستندات
۱۵-اعتراض به آراء کمیسیونهای مالیاتی: تصویر آرای قطعی بدوی و تجدیدنظر،سایر مستندات
۱۶-اعتراض به آراء کمیسیون نظارت وهیئت عالی نظارت اصناف: تصویر آرای صادره،مدارک مربوط به عضویت،سایر مستندات
۱۷-اعتراض به تصمیمات کمیسیون تغییر کاربری اراضی در طرح هادی روستایی مصوب سال ۱۳۷۱: مصوبه کمیسیون،تصویر مصدق اسناد مالکیت،سایر مستندات
۱۸-اعتراض به نظر کمیسیون موضوع قانون حفظ کاربری اراضی زراعی و باغها در خارج از محدوده قانونی شهر و شهرک ها: تصویر رای کمیسیون،تصویر مصدق مدارک مالکیت،سایر مستندات
۱۹-اعتراض به رای کمیسیون رسیدگی به صدور پروانه حفر چاه و قنات و مسائل حریمی: تصویر رای کمیسیون،تصویر مصدق مدارک مالکیت،سایر مستندات
۲۰-اعتراض به رای هیات های سه نفری موضوع مادتین ۱۹ و۲۰ قانون توزیع عادلانه آب: تصویر رای هیات سه نفری،تصویر رای هیات پنج نفری،تصویر مصدق اسناد مالکیت،مستندات داشتن حقابه
۲۱-اعتراض به اعلام بستر و حریم رودخانه و نهر (طبیعی و سنتی) وسیل و مرداب و برکه طبیعی: آگهی مربوط،رای کمیسیون ماده ۴ آئین نامه،تصویر مصدق مدارک مالکیت،سایر مستندات
۲۲-اعتراض به آراء کمیته فنی موضوع «آئین نامه نظارت بر تاسیس و فعالیت دفاتر خدمات مسافرت هوایی و جهانگردی»: تصویر رای کمیته فنی،پروانه دفتر خدماتی،سایر مستندات
۲۳-اعتراض به نظر کمیسیون«درجه بندی و تغییر درجه تاسیسات ایرانگردی و جهانگردی»: تصویر مصدق رای کمیسیون،پروانه مهمان خانه یا مهمان سرا،سایر مستندات
۲۴-اعتراض به رای کمیسیون ماده ۱۶ رسیدگی به شکایات جانبازان: تصویر رای کمیسیون،سایر مستندات
تذکر: در تمام موارد فوق علاوه بر مدارک و مستندات مذکور،رعایت شرایط عمومی جهت تشکیل پرونده ضروری است.
ت) راهنمای طرح داد خواست تجدید نظر خواهی از آرای شعب بدوی:
۱)کلیه آرا شعب بدوی دیوان به در خواست یکی از طرفین یا وکیل یا قایم مقام و یا نماینده قانونی آنها،قابل تجدید نظر خواهی در شعب تجدید نظر می باشد.
۲) اشخاص مقیم ایران می توانند ظرف ۲۰ روز و افراد مقیم خارج از ایران ظرف دو ماه از تاریخ ابلاغ با تقدیم داد خواست به دفتر شعبه صادر کننده رأی یا دبیر خانه مرکزی یا دفاتر نمایندگی دیوان مستقر در دادگستری مراکز استان ها،تجدید نظر خواهی نمایند.
۳)داد خواست تجدیدنظرخواهی باید روی برگه های چاپی مخصوص نوشته شود که در آن می بایست مشخصات و اقامتگاه تجدید نظرخواه،شماره،تاریخ رای تجدید نظر خواسته،شعبه صادر کننده رای تجدید نظر خواسته،تاریخ ابلاغ رأی،دلایل و جهات تجدید نظر خواهی و سایر مواردی که درداد خواست بدوی لازم و ضروری است،رعایت و درج شود.
ج)راهنمای طرح داد خواست اعاده دادرسی:
۱)داد خواست اعاده دادرسی در خصوص احکام قطعی با رعایت" موارد مربوط به تنظیم داد خواست بدوی" با ذکر جهتی که موجب اعاده دادرسی شده است به دبیرخانه دیوان یا دفاتر نمایندگی دیوان مستقر در دادگستری مراکز استان ها تقدیم می گردد.
۲)هزینه دادخواست برابر هزینه تقدیم داد خواست به شعب تجدید نظر دیوان برابر دویست هزار ریال می باشد و طرح آن توسط شخص دیگری غیر از طرفین دعوی وکیل یا قایم مقام و یا نماینده قانونی آنان ممکن نیست.
۳)جهات اعاده دادرسی به شرح ذیل است:
۳-۱) حکم،خارج از موضوع شکایت صادر شده باشد.
۳-۲) حکم به میزان بیشتر از خواسته صادر شده باشد.
۳-۳) در مفاد حکم،تضاد وجود داشته باشد.
۳-۴) حکم صادر شده با حکم دیگری در خصوص همان دعوی و اصحاب آن،که قبلاً توسط همان شعبه یا شعبه دیگر صادر شده است،متعارض بوده بدون آن که سبب قانونی موجب این تعارض باشد.
۳-۵) حکم،مستند به اسنادی باشد که پس از صدور،جعلی بودن و یا عدم اعتبار آنها به موجب حکم مراجع صالح قانونی ثابت شده باشد.
۳-۶) پس از صدور حکم،اسناد و دلایلی به دست آید که دلیل حقانیت درخواست کننده اعاده دادرسی باشد و ثابت شود اسناد و دلایل یاد شده در جریان دادرسی در اختیار وی نبوده است.
۴)مهلت تقدیم داد خواست در مورد بندهای ۳-۱،۳-۲و ۳-۳،بیست روز از تاریخ ابلاغ رأی شعبه و در مورد بندهای ۳-۴،۳-۵ و ۳-۶،بیست روز از زمان حصول سبب اعاده دادرسی می باشد
چ) شرایط جلب ثالث:
هرگاه شاکی،جلب شخص حقیقی و یا حقوقی دیگر ی غیر از طرف شکایت را به دادرسی لازم بداند می تواند به همراه داد خواست اولیه یا داد خواست جداگانه حداکثر ظرف سی روز پس از ثبت داد خواست اصلی،تقاضای خود را تسلیم دبیر خانه دیوان نماید و طرف شکایت نیز می تواند ضمن پاسخ کتبی داد خواست خود را با موضوع فوق تقدیم نماید.
ح)شرایط ورود ثالث:
هرگاه شخص ثالثی در موضوع پرونده مطروحه در شعب دیوان برای خود حقی قایل باشد یا در محق شدن یکی از طرفین خود را ذینفع بداند می تواند با تقدیم داد خواست به دبیر خانه و یا رعایت اصول دادرسی دیوان وارد دعوی شود.
خ)اعتراض ثالث:
آرا شعب دیوان که بدون دخالت فرد ثالث ذینفع صادر شده باشد در صورتیکه به حقوق شخص ثالث خلل وارد شود ظرف دو ماه از تاریخ اطلاع از حکم قابل اعتراض می باشد.
:Published Date:
11/7/2024 5:29:49 PM